Så vet du att det är dags att byta tak

Innan du kontaktar en takläggare finns det flera saker du själv kan hålla utkik efter för att ta reda på när det är dags att byta tak. Vi rekommenderar att du kontrollerar ditt tak minst två gånger per år – eller att en certifierad takläggare gör det åt dig. På utsidan kan du leta efter sprickbildning samt undersöka intäckningar av skorstenar, takgenomföringar och brunnar. På insidan av taket kan du leta efter läckage, sprickor och missfärgningar. Upptäcker du något ovanligt är det dags att kontakta en takläggare för ett hembesök. Våra certifierade takläggare kan då bedöma vilka åtgärder som är nödvändiga för att reparera taket – eller lägga om det.

 

 

Få ett pris redan idag, kontakta oss här under.

 

Börja räkna på ditt tak

 

Kan man själv lägga nytt papptak eller behövs en takläggare?

Ja, men det finns flera saker du måste tänka på när det kommer till att byta tak. Att byta tak själv kräver nämligen både förkunskaper, tid och skicklighet. Det är lätt att det blir fel och att taket, eller i värsta fall du själv, skadas. Därför rekommenderar vi att du i första hand kontaktar en professionell takläggare för att byta tak.

Garantier för ditt nya tak

Ett nytt tak ska vara en bra investering som ska hålla i många år. Därför är det viktigt att välja en takläggare som kan erbjuda tillförlitliga garantier när du ska byta tak. Vi på Årsta Tak är anslutna till Tätskiktsgarantier i Norden AB, som garanterar totalt 15 års garanti för exponerade tak. De första tio åren lämnas en garanti som täcker arbete, material, eventuella följdskador samt återställande. Utöver det lämnas även fem års materialgaranti. Premien är betald för hela försäkringsperioden. Årsta Tak är dessutom certifierade av TiB, Tak- och tätskiktsentreprenörernas branschorganisation i Sverige. Det innebär att all vår personal, både takläggare och projektledare, har genomgått utbildningar i TiBs regi.

 

 

Olika typer av tätskikt

Vi på Årsta Tak utför allt från förråds- och garagetak till större entreprenader för kunder som vill byta tak. Majoriteten av våra projekt utförs med papptak, monterade av våra certifierade takläggare. Vi har valt att arbeta med papptak av flera orsaker: de främsta är att papptak har lång livslängd, kräver minimalt underhåll, är snabbmonterat och kommer i många olika kulörer. Papptak är även godkänt under överbyggnader som till exempel trall eller sedum. Tack vare att vi är anslutna till Tätskiktsgarantier i Norden kan vi också lämna 15 års garanti på våra papptak. Utöver papptak erbjuder vi även tätskikt i form av gjutasfalt. Gjutasfalt ger ett stryktåligt tätskikt som lämpar sig bra vid terrasser eller parkeringar som ligger ovanpå en verksamhet.

 

 

Takräknaren tar snabbt fram uppskattad kostnad för att byta tak

Priset för att byta tak kan variera eftersom många faktorer spelar in på slutpriset: storlek på taket, material och arbetskostnad för takläggare. Med vår Takräknare kan du få en bra fingervisning om vad kostnaden för att byta tak kommer att landa på. Du behöver bara fylla i storleken på ditt tak i kvadratmeter så kommer Takräknaren att ta fram ett räkneexempel åt dig, där grundpris för material och arbetskostnad inklusive vår 15-års garanti samt ROT-avdrag ingår. Är ni dessutom flera i samma kvarter som vill byta tak samtidigt kan ni få upp till 15 procents rabatt på slutpriset.

Använd Takräknaren här nedanför för att se vad ditt nya papptak kan komma att kosta.
Kontakta sedan oss för en kostnadsfri offert med fast pris.

 


 

 


 

Sedumtak och växtskärmar

Utöver papptak erbjuder vi även montering av sedumtak för dig som är intresserad av att byta tak. Sedumtak är växtbeklädda tak (sedum är en fetbladig växt) som är både tåligt och miljövänligt. Sedumtakets utseende varierar med säsongerna, från grönt och frodigt på våren och sommaren till vackert rödbrunt på hösten. Sedumtak går också bra att använda på marknivå. För dig som främst vill arbeta med dina markytor erbjuder vi även växtskärmar till försäljning. Växtskärmarna skapar en vacker och naturlig tomtavgränsning och tar minimal plats i djupled, vilket är en stor fördel om man vill kunna utnyttja sina ytor maximalt. Både sedumtak och växtskärmar går att köpa och hämta upp direkt hos oss.